Κριτσίνια σίκαλης με μπέικον & κεφαλοτύρι
Κριτσίνια σίκαλης με μπέικον & κεφαλοτύρι
Panomix Roggopan
Συνταγή
| Υλικά | Βάρος Υλικών |
|---|---|
| Panomix Roggopan | 1.500 g |
| Αλεύρι Τ 70% | 1.500 g |
| Μαργαρίνη Princess | 300 g |
| Λάδι | 350 g |
| Κρασί | 900 g |
| Ζάχαρη | 120 g |
| Κονιάκ | 100 g |
| Regal (baking powder) | 60 g |
| Νερό | 200 g |
| Μπέικον (ψιλοκομμένο) | 250 g |
| Κεφαλοτύρι (τριμμένο) | 150 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το μπέικον και το κεφαλοτύρι, για 4 λεπτά περίπου, στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί στρωτή ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος της ανάμιξης προσθέστε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και ζυμώστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Πλάστε τη ζύμη σε «φιτίλια» πάχους περίπου 1 εκατοστού ή κατά βούληση.
Μουσκέψτε με νερό και διακοσμήστε τα κριτσίνια με σουσάμι γύρω – γύρω.
Φουρνίστε στους 220 °C, χωρίς ατμό, για 20 λεπτά, φροντίζοντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος τα κριτσίνια να «στραγγίσουν» καλά (ντάμπερ ανοιχτό).
Προϊόντα
Panomix
Roggopan
Μίγμα για την παρασκευή γερμανικού τύπου αρτοσκευασμάτων σίκαλης πολυτελείας.
