Συνταγές

Ψωμί σίκαλης πινακωτής με πυκνή δομή

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Roggopan 5.000 g
Αλεύρι σκληρού σίτου (κίτρινο) 2.500 g
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 2.500 g
Roggenmaltz Extract 200 g
Μαγιά νωπή 200 g
Νερό (αναλόγως αλεύρων) ±6.500 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί ελαφρώς αζύμωτο ζυμάρι. Για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο. Θερμοκρασία ζύμης στο τέλος του ζυμώματος: 27-28°C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά.

    Κόψτε σε τεμάχια βάρους 650 g και στρογγυλέψτε.

    Πλάστε σε καρβέλι ή φρατζόλα.

    Διακοσμήστε κατά προτίμηση με σιμιγδάλι σκληρού σίτου.

    Τοποθετήστε σε καλαθάκια αλευρωμένα με σιμιγδάλι.

    Τοποθετήστε στη στόφα (35°C /75% RH) για 30-40 λεπτά.

    Χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης.

    Φουρνίστε στον πάτο του φούρνου, τουμπαριστό, στους 220°C, με λίγο ατμό, για 40-45 λεπτά, έχοντας το ντάπερ ανοιχτό κατά τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος.

Ψωμί σίκαλης πινακωτής με πυκνή δομή

Products in this recipe

Panomix 
Roggopan

Μίγμα για την παρασκευή γερμανικού τύπου αρτοσκευασμάτων σίκαλης πολυτελείας.