Συνταγές
Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Regent Bread 50 1.000 gr
Αλεύρι χωριάτικο 1.000 gr
Μαγιά 100 gr
Ζάχαρη 200 gr
Νερό 1.000 gr
Μαργαρίνη Princess 60 gr

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 4 λεπτά στη γρήγορη.

    Ξεκουράστε για 10 λεπτά (σκεπασμένη με πανί ή πλαστικό φύλλο).

    Τεμαχίστε στα 80 gr.

    Δημιουργήστε «φυτίλια» και στη συνέχεια δώστε το τελικό σχήμα του κουλουριού, διακοσμώντας με σουσάμι.

    Τοποθετήστε στη στόφα για 40-50 λεπτά, αν θέλετε αφράτα και μαλακά κουλούρια ή ξεκουράστε εκτός στόφας για 15 λεπτά για τραγανά κουλούρια με μαλακή και ζουμερή δομή.

    Φουρνίστε στους 230°C για 14-20 λεπτά με πολύ ατμό.

Περισσότερες Πληροφορίες

Tips:

Για μεγαλύτερη ποικιλία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες γεμίσεις, όπως:

  • Chocolatier Choco Bake
  • Bechamel Philadelphia
  • Fine Cream Salty Caramel
  • Bites Chocolate-Orange Peels
Κουλούρι Θεσσαλονίκης