Συνταγές
Σταφιδόψωμο

Τραγανή κρούστα, μαλακή ψίχα, λαμπερή εμφάνιση και φρεσκάδα που διαρκεί.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Tosti 2.000 g
Μαγιά 300 g
Νερό 800 g
Κανέλα 25 g
Βούτυρο 120 g
Βανίλια 2 g
Μουσταφίνη 100 g
Αυγά 200 g
Ζάχαρη 300 g
Σταφίδες 750 g

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο (εκτός από τις σταφίδες) και ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4-5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Προσθέστε τις σταφίδες στα τελευταία 2 λεπτά της ανάμιξης.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά (σκεπασμένη με μεμβράνη).

    Κόψτε σε τεμάχια βάρους 120 g.

    Στρογγυλέψτε ή δώστε το σχήμα της επιλογής σας.

    Τοποθετήστε τη ζύμη στη στόφα (34⁰C / 60%RH) για 30 λεπτά.

    Προαιρετικά, επαλείψτε τα σταφιδόψωμα με αυγό ή διάλυμα Ovex Powder.

    Φουρνίστε για 15-20 λεπτά στους 230⁰C, χωρίς ατμό.

Σταφιδόψωμο