Συνταγές
Brioche

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Vienna 10.000 gr
Μαγιά 500 gr
Νερό (κρύο) 4.000 gr

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ ζαχαροπλαστικής με τον «γάντζο» για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου (ή στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλαστικής για όσο χρόνο χρειάζεται) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 26-28 °C.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ζυμωτήριο ή σκεπασμένη στον πάγκο εργασίας.

Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 1.500 gr για 30 μπριοσάκια των 50 gr ζύμης το καθένα.

Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 10 λεπτά σε προστόφα ή στον πάγκο εργασίας σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο.

Κόψτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε 30 ίσα μέρη σε διαιρετική μηχανή ή στο χέρι και πλάστε τα σε στρογγυλό ή στενόμακρο σχήμα (φρατζολάκι).

Τοποθετήστε τα μπριοσάκια μέσα σε χαρακτηριστικές φόρμες ή πάνω σε λαμαρίνα «λαδωμένη» με Carlex στη στόφα (35°C, με υγρασία) για 40-50 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα «γινώματος» της ζύμης.

Γυαλίστε τα μπριοσάκια με Ovex Powder ή με αυγό.

Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 230°C για 8 λεπτά (brioche 50 gr).

Για να παραμείνουν τα μπριοσάκια σε άριστη κατάσταση, φροντίστε να τα συσκευάσετε χωρίς καθυστέρηση αφού κρυώσουν.

Brioche

Προϊόντα

Vienna

Πλήρες μίγμα για την παρασκευή αυθεντικών μπριός με βούτυρο γάλακτος.