Συνταγές
Μπαμπάδες

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Vienna 5.000 gr
Μαγιά 250 gr
Νερό (δροσερό) 2.000 gr
Αυγά 750 gr
Γάλα 750 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε αρχικά το Vienna, το νερό και τη μαγιά στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ ζαχαροπλαστικής με τον «γάντζο».  Αφού δέσει και αφρατέψει η ζύμη, προσθέστε τα αυγά και όταν αφομοιωθούν προσθέστε και το γάλα έτσι ώστε στο τέλος να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.

    Κόψτε τη ζύμη με τα χέρια με τη βοήθεια λαδιού και τοποθετήστε τα τεμάχια της ζύμης σε ειδικές φόρμες για σαβαρέν – «μπαμπάδες».

    Τοποθετήστε τις φόρμες στη στόφα (35°C, με υγρασία) μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 220°C για 15 λεπτά.

    Αφού κρυώσουν, συσκευάστε τα σε πλαστικές σακούλες και αφήστε τα μέσα στο ψυγείο για 10-12 ώρες.

    Σιροπιάστε με ελαφρύ σιρόπι 26 βαθμών – «γράδων» (κατά προτίμηση αρωματισμένο με ρούμι ή φρούτα) και αφήστε τα να κρυώσουν.

    Σχίστε και γεμίστε με κρέμα της αρεσκείας σας.

Μπαμπάδες