Συνταγές
Πίτσα & Πεϊνιρλί

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Vienna 10.000 gr
Μαγιά 300 gr
Νερό (δροσερό) 3.800 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ ζαχαροπλαστικής με τον «γάντζο» για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου (ή στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλστικής για όσο χρόνο χρειάζεται) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 26-28 °C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ζυμωτήριο ή σκεπασμένη στον πάγκο εργασίας.

    Κόψτε τη ζύμη κατά βούληση.

    Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 30 λεπτά στον πάγκο εργασίας σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο.

    Μορφοποιήστε στο σχήμα και μέγεθος της επιλογής σας το κάθε κομμάτι ζύμης και κάντε γευστικούς συνδυασμούς με αλμυρές ή γλυκές γεμίσεις.

    Τοποθετήστε τα προϊόντα στη στόφα (35°C, με υγρασία) για 10-30 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα «γινώματος» της ζύμης και με την επιθυμητή διόγκωση της τελικής ζύμης (για αφράτη ζύμη περισσότερο στοφάρισμα, για «crispy» ζύμη συντομότερο).

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 230°C για 10-18 λεπτά ή για όσο χρόνο χρειάζεται ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος των σκευασμάτων.

Πίτσα & Πεϊνιρλί