Συνταγές
Γλυκά & Αλμυρά snack

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Vienna 2.000 gr υλικά ζύμης
Μαγιά 60 gr υλικά ζύμης
Νερό (δροσερό) 760 gr υλικά ζύμης
Κρέμα Minuta ή 150 gr υλικά γλυκιάς γέμισης
Κρέμα Béchamel 150 gr υλικά αλμυρής γέμισης

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ ζαχαροπλαστικής με τον «γάντζο» για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου (ή στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλστικής για όσο χρόνο χρειάζεται) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 26-28 °C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ζυμωτήριο ή σκεπασμένη στον πάγκο εργασίας.

    Τεμαχίστε τη ζύμη σε μπάλες των 100 gr.

    Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 mm.

    Προσθέστε την γέμιση της επιλογής σας.

    Τυλίξτε σε ρολό.

    Τεμαχίστε σε κομμάτια πάχους 1,5 cm.

    Γυαλίστε με Ovex Powder ή με αυγό.

    Τοποθετήστε τα κομμάτια στο πλάι πάνω σε χαρτί ψησίματος στη στόφα (35°C, με υγρασία) για 25-30 λεπτά.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 240°C για 9-11 λεπτά.

    Διακοσμήστε με Eldorado.

Γλυκά & Αλμυρά snack

Products in this recipe

Vienna

Πλήρες μίγμα για την παρασκευή αυθεντικών μπριός με βούτυρο γάλακτος.