Vikorn D
Vikorn D
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Vikorn D | 5 kg (50%) |
Αλεύρι Τ70 δυνατό | 5 kg (50%) |
Μαγιά νωπή | 250 g (2,5%) |
Νερό | 5.600 g (56%) |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, ελαστική ζύμη, με θερμοκρασία 26-28°C.
Κόψτε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους πχ.440g, στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για 30-45 λεπτά.
Διαμορφώστε στο επιθυμητό τελικό σχήμα, διακοσμήστε και τοποθετήστε στη στόφα με υγρασία (35°C / 75% RH) για περίπου 60 λεπτά.
Χαράξτε στο σχήμα V και φουρνίστε στους 220-240°C με ατμό, για περίπου 35-40 λεπτά (για τεμάχια βάρους 440g) σε ταμπανωτό φούρνο.
TIP: Βγάζει και ψωμί για τοστ!