Συνταγές Συνταγές

Vikorn D

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Vikorn D 5 kg (50%)
Αλεύρι Αρτοποιίας 5 kg (50%)
Μαγιά νωπή 250 g (2,5%)
Νερό 5.600 g (56%)

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, ελαστική ζύμη, με θερμοκρασία 26-28°C.

Κόψτε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους πχ.440g, στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για 30-45 λεπτά.

Διαμορφώστε στο επιθυμητό τελικό σχήμα, διακοσμήστε και τοποθετήστε στη στόφα με υγρασία (35°C / 75% RH) για περίπου 60 λεπτά.

Χαράξτε στο σχήμα V και φουρνίστε στους 220-240°C με ατμό, για περίπου 35-40 λεπτά (για τεμάχια βάρους 440g) σε ταμπανωτό φούρνο.

Vikorn D