Συνταγές
Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς και hamburger

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Zee-μωτό Παραδοσιακό 1.000 g
Αλεύρι Τ70% δυνατό 10.000 g
Μαργαρίνη Princess 800 g
Ζάχαρη 800 g
Μαγιά 400 g
Νερό ±6.000 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 26 – 27°C. Ενδεικτικά για 3 λεπτά στην αργή και για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σπιράλ ταχυζυμωτηρίου.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

    Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια των 1.800 γρ.

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν, για 10-15 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε 30 ίσα μέρη των 60 γρ. έκαστο, με τη βοήθεια μηχανής και στρογγυλέψτε τα ή πλάστε τα σε σχήμα μικρής φρατζόλας με μηχανή ή στο χέρι.

    Διακοσμήστε με σουσάμι.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, με υγρασία) και αφήστε να φουσκώσουν για 50 – 60 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 240°C, χωρίς ατμό, για 10-12 λεπτά. Αφού ξεφουρνιστούν και κρυώσουν, συσκευάστε πολλά μαζί σε σακούλα για να τα διατηρήσετε μαλακά μέχρι την χρήση τους.

Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς και hamburger