Συνταγές
Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς ολικής

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Zee-μωτό Παραδοσιακό 1.000 g
Αλεύρι Τ70% δυνατό 4.000 g
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 6.000 g
Μαργαρίνη Princess 600 g
Ζάχαρη 600 g
Roggenmaltz Extract 200 g
Μαγιά νωπή 500 g
Νερό (αναλόγως αλεύρων) ±5.800 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη θερμοκρασίας 27 – 28°C. Ενδεικτικά για 2 λεπτά στην αργή και για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σπιράλ ταχυζυμωτηρίου.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια των 1.800 g (για 30 τμχ των 60 γρ.).

Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης.

Κόψτε τη ζύμη σε 30 τεμάχια των 60 g σε μηχανή διαιρετική-στρογγυλοποιητή και πλάστε τα.

Διακοσμήστε κατά προτίμηση με σουσάμι.

Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, 75% RH) για 45 – 50 λεπτά.

Φουρνίστε στους 240°C, χωρίς ατμό, για 8 -10 λεπτά.

Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς ολικής

Προϊόντα

Zee-μωτό 
Παραδοσιακό

Μίγμα για την παρασκευή απεριόριστης ποικιλίας παραδοσιακών ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.