Συνταγές
Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς ολικής

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Zee-μωτό Παραδοσιακό 1.000 g
Αλεύρι Τ70% δυνατό 4.000 g
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 6.000 g
Μαργαρίνη Princess 600 g
Ζάχαρη 600 g
Jung Roggenmaltz Extract 200 g
Μαγιά νωπή 500 g
Νερό (αναλόγως αλεύρων) ±5.800 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη θερμοκρασίας 27 – 28°C. Ενδεικτικά για 2 λεπτά στην αργή και για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σπιράλ ταχυζυμωτηρίου.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

    Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια των 1.800 γρ. (για 30 τμχ των 60 γρ.).

    Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης.

    Κόψτε τη ζύμη σε 30 τεμάχια των 60 γραμ. σε μηχανή διαιρετική-στρογγυλοποιητή και πλάστε τα.

    Διακοσμήστε κατά προτίμηση με σουσάμι.

    Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, 75% RH) για 45 – 50 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 240°C, χωρίς ατμό, για 8 -10 λεπτά.

Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς ολικής