Συνταγές
Ψωμί πετρόμυλου πινακωτής

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Zee-μωτό Παραδοσιακό 1.000 g
Αλεύρι σκληρού σίτου (κίτρινο) πετρόμυλου 5.000 g
Αλεύρι σκληρού σίτου (κίτρινο) χονδροαλεσμένο 5.000 g
Μαγιά νωπή 150 g
Νερό (αναλόγως αλεύρων) ±7.500 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαφρώς αζύμωτο ζυμάρι θερμοκρασίας 27 – 28°C. Ενδεικτικά για 3 λεπτά στην αργή και για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου.

    Ξεκουράστε την ζύμη για 45 λεπτά.

    Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια των 1.100 γρ.

    Στρογγυλέψτε την ζύμη.

    Πλάστε σε σχήμα καρβελιού ή φρατζόλας.

    Διακοσμήστε κατά προτίμηση με λευκό αλεύρι.

    Τοποθετήστε σε καλαθάκια αλευρωμένα με σιμιγδάλι.

    Τοποθετήστε στην στόφα (35°C, 75% RH) για 30 – 40 λεπτά και χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης.

    Φουρνίστε στον πάτο του φούρνου, τουμπαριστό, στους 220°C, με λίγο ατμό, για 40-45 λεπτά, έχοντας ανοιχτό το τάμπερ κατά τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος.

Ψωμί πετρόμυλου πινακωτής