Zeelgrain Zeelgrain

Φραντζόλα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Zeelgrain 600 g
Αλεύρι δυνατό Τ70% 1.000 g
Αλεύρι ολικής αλέσεως 400 g
Μαγιά (νωπή) 60 g
Jung Roggenmaltz extract (υγρό εκχύλισμα βύνης σικάλεως) 30 g
Νερό 1020 g

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 5 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα (ταχυζυμωτήριο).
Η θερμοκρασία που πρέπει να φτάσει η ζύμη στο τέλος του ζυμώματος είναι 27-28°C.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μερίδες 430 gr (για καρβέλια).
Στρογγυλεύουμε την κομμένη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα καρβέλι και διακοσμούμε με Seedmix (μίγμα τεσσάρων σπόρων: βρώμη, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σουσάμι).
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 60 λεπτά με υγρασία 75% και ±35°C θερμοκρασία.
Ψήνουμε στους 200°C, με 5'' ατμό, για 30 λεπτά.
Θυμηθείτε να ανοίξετε το ταμπέρ κατά τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος για να βγει ο ατμός.

Φραντζόλα

Προϊόντα

Zeelgrain

Μίγμα για την παρασκευή πολύσπορου ψωμιού.