Συνταγές
Ψωμί αργής ωρίμανσης εκτός ψυγείου

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι Τ70% 5.000 g
Αλεύρι κίτρινο χονδρό 5.000 g
Amore L 100 500 g
Μαγιά 20 g
Αλάτι 180 g
Νερό 5.900 g

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε 8-9 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

    Ξεκουράστε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη για 17 ώρες στο χώρο.

    Τεμαχίστε 1.000 g και πλάστε με απαλές κινήσεις στο επιθυμητό σχήμα. Ξεκουράστε για 10 λεπτά.

    Φουρνίστε στους 210-220°C 60 λεπτά με ατμό. Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10-15 λεπτά.

Ψωμί αργής ωρίμανσης εκτός ψυγείου