Συνταγές Συνταγές

Γαλλική μπαγκέτα 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι σίτου Τ70% Δυνατό 10.000 g
Manna Active Gold 1.500 g
Αλάτι 200 g
Μαγιά 300 g
Zάχαρη 100 g
Νερό ±8.500 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου, προσθέτοντας το νερό τελευταίο σταδιακά. Αρχικά το 60% του νερού στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια το υπόλοιπο σταδιακά στη γρήγορη ταχύτητα. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7-8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 60 λεπτά μέσα σε λαδωμένες λεκάνες.

Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 350 gr (για μπαγκέτες μήκους 60 cm).

Πλάστε ελαφριά σε σχήμα μπαγκέτας μικρού μήκους.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 10-15 λεπτά.

Μορφοποιήστε σε τυπικό σχήμα μπαγκέτας μήκους 60 cm.

Τοποθετήστε κατά προτίμηση σε λαμαρίνα με λούκια ή σε επιφάνεια με «πανί» (Γαλλική μέθοδος).

Τοποθετήστε στη στόφα (35°C /70% RH) για 50 λεπτά.

Χαράξτε την μπαγκέτα.

Φουρνίστε στους 230°C, με ατμό, για 25 λεπτά.

Πληροφορίες Προϊόντος

Για προετοιμασία προψημένης μπαγκέτας:

Ο χρόνος του πρώτου ψησίματος συνιστάται να είναι κατά 5-7 λεπτά συντομότερος και το προϊόν μετά το κρύωμα του πρέπει να συσκευάζεται σε συσκευασία που θα προστατεύει το προϊόν από αφυδάτωση. Για παραμονή του προψημένου προϊόντος πέραν των 2 ημερών μέχρι το τελικό ψήσιμο, συνιστάται η διατήρησή του σε συνθήκες κατάψυξης μέχρι τη στιγμή του τελικού ψησίματος.

Στην περίπτωση αυτή, το τελικό στάδιο του ψησίματος πρέπει να είναι 10 λεπτά στους 230°C αν το προϊόν είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή για 5 λεπτά επιπλέον αν τοποθετηθεί στο φούρνο απ’ευθείας από την κατάψυξη.

Γαλλική μπαγκέτα