Συνταγές
Ζελέ φρούτων

Ζελέ φρούτων μόνο με προσθήκη νερού και σύντομο βράσιμο.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Φρουτοζελέ 1.000 g
Νερό 5.000 g

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα του νερού σε κατσαρόλα και θερμάνετέ το μέχρι να βράσει.

    Προσθέστε όλη την ποσότητα του Φρουτοζελέ στο καυτό νερό, ενώ συνεχίζεται το βράσιμο και φροντίστε να διαλυθεί καλά, αναδεύοντας για λίγη ώρα.

    Αφού διαλυθεί πλήρως η σκόνη στο νερό, προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα του νερού (θερμοκρασίας δωματίου) και φροντίστε να αναμιχθεί καλά.

    Σερβίρετε την υγρή μάζα του ζελέ στα μπολ ή στις φόρμες της επιλογής σας, τοποθετήστε τα σε ψυγείο και αφήστε τα σε ακινησία μέχρι να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν πλήρως.

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Για ακόμα καλύτερη γεύση, μέρος του νερού μπορεί να αντικατασταθεί από χυμό φρούτων ή από σιρόπι κονσέρβας φρούτων.
  • Μπορούν να προστεθούν κομμάτια φρούτων (κατά προτίμηση από κονσέρβα), μέσα στη μάζα του ζεστού ζελέ, αφού σερβιριστεί στις φόρμες.
  • Μπορεί, εναλλακτικά, να χρησιμοποιηθεί όλη η ποσότητα του νερού από την αρχή και να βράσει μαζί με το Φρουτοζελέ. Σε αυτή την περίπτωση αφού σερβιριστεί στις φόρμες, είναι καλό να παραμείνει αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για να μειωθεί λίγο η θερμοκρασία) του πριν τοποθετηθεί στο ψυγείο.

Ζελέ φρούτων