Συνταγές
Κρέμα καραμελέ

Με στρώση υπέροχης σάλτσας καραμέλας.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Crème caramel 1.000 g
Γάλα (βρασμένο) 10.000 g
Σιρόπι καραμέλας για τη διακόσμηση κατά βούληση

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλη την ποσότητα του γάλακτος (10 κιλά) σε κατσαρόλα και θερμάνετέ το μέχρι να βράσει. Λίγο πριν κοχλάσει προσθέστε την ποσότητα της Crème Caramel που αντιστοιχεί (1 κιλό) ανακατεύοντας συνεχώς.

Συνεχίστε τη θέρμανση και το ανακάτεμα και αφού σιγοβράσει για 1 – 2 λεπτά, σερβίρετε την καυτή μάζα στα σκεύη (μπολ, φόρμες κ.λπ.) της επιλογής σας. Προηγουμένως θα πρέπει να έχετε καλύψει την κάτω επιφάνεια των σκευών με σιρόπι καραμέλας.

Αφήστε για λίγο τα σκεύη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για να ελαττωθεί λίγο η θερμοκρασία τους) και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο ψυγείο και αφήστε τα σε ακινησία μέχρι να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν πλήρως.

Για να ξεφορμάρετε την Crème Caramel από τα σκεύη, βρέξτε για λίγα δευτερόλεπτα την εξωτερική επιφάνειά τους με καυτό νερό. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε τις φόρμες πάνω σε πιάτα και προσφέρετε την κρέμα για κατανάλωση.

Πληροφορίες Προϊόντος

  • Το γάλα που θα χρησιμοποιηθεί καλό είναι να είναι πλήρες και κατά προτίμηση παστεριωμένο, για γευστικούς κυρίως λόγους.
  • Εάν επιθυμείτε, για γευστικούς λόγους, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του γάλακτος με κρέμα γάλακτος.
Κρέμα καραμελέ

Προϊόντα

Crème Caramel

Μίγμα για την παρασκευή παραδοσιακής κρέμας καραμελέ.