Συνταγές
Παγωτό παρφέ

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Perfect Mix Cream 1.000 g
Νερό (πολύ κρύο) 1.000 g
Casa Cream UHT ή Roma Top 2.000 g
Κονιάκ (προαιρετικά) 100 g
Καβουρδισμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά) 300 g
Κύβοι ζαχαρωμένων φρούτων (προαιρετικά) κατά βούληση
Κομμάτια σοκολάτας (προαιρετικά) κατά βούληση
Γεύσεις παγωτού (προαιρετικά) κατά βούληση

Εκτέλεση

Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ το παγωμένο νερό, προσθέστε το Perfect Mix και χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα για 3-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει σώμα σαν μισοχτυπημένη σαντιγί.

Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, προσθέστε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική κρέμα και συνεχίστε το χτύπημα για 2-4 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μίγμα σταθερό σώμα.

Προκειμένου να ολοκληρώσετε γευστικά το παρφέ, προσθέστε τα διάφορα υλικά της επιλογής σας και φροντίστε να αναμιχθούν καλά, είτε χτυπώντας στην αργή ταχύτητα του μίξερ, είτε ανακατεύοντας στο χέρι με μια σπάτουλα.

Χρησιμοποιήστε το παρφέ για να γεμίσετε παγωτίνια, τούρτες παγωτού, κλπ. και αμέσως μετά καταψύξτε τα ή σερβίρετέ το σε δοχείο της επιλογής σας και τοποθετήστε τα σκεπασμένα σε βαθιά κατάψυξη (-20 έως -22°C) για πολλές ώρες μέχρι να γίνει σκληρό και διατηρείστε το σε αυτές τις συνθήκες (σκληρό)

Για να έχετε σε ετοιμότητα για σερβίρισμα όσο δοχεία με παρφέ επιθυμείτε, τοποθετήστε τα και διατηρήστε τα σε καταψύκτες με θερμοκρασία -10 έως -12°C, διαφορετικά αφήστε τα για διατήρηση σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης (-20°C).

Πληροφορίες Προϊόντος

Η κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί εν μέρει ή πλήρως από φυτική κρέμα (Roma Top). Ιδανικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με συνδυασμό ζωικής με φυτική κρέμα σε αναλογία 50:50 (1 κιλό κρέμα γάλακτος – ζωική και 1 κιλό φυτική κρέμα).

Παγωτό παρφέ

Προϊόντα

Perfect Mix Κρέμα

Μίγμα για την παρασκευή παγωτών παρφέ κρέμα. Δεν απαιτεί μηχανή παγωτού.