Κέικ
Σουφλέ Σοκολάτας Κρύο (ανάλαφρη δομή)

Συνταγή για κρύο soufflé σοκολάτας με ανάλαφρη δομή. - American Brownie

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
American Brownie 1.100 gr υλικά soufflé
Μαργαρίνη Princess 360 gr υλικά soufflé
Αυγά 350 gr υλικά soufflé
Νερό 280 gr υλικά soufflé
Arabesque Dark 60% (λιωμένη) 200 gr υλικά soufflé
Arabesque Dark 60% (τρίμμα) 200 gr extra υλικά
Κρέμα γάλακτος UHT 200 gr extra υλικά
ή Γάλα Πλήρες UHT 200 gr extra υλικά
Carlex extra υλικά
Brunella extra υλικά

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε στο μίξερ όλα τα υλικά για το souffle και αναμείξτε με το «φτερό» για 2-3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Προσθέστε στο τέλος της ανάμιξης την Arabesque Dark 60% και φροντίστε να ανακατευτεί καλά στη χαμηλή ταχύτητα.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε χαμηλά σκεύη της επιλογής σας, λαδωμένα με Carlex (ή βουτυρωμένα), γεμίζοντάς τα σχεδόν μέχρι το χείλος (στο 90% του ύψους τους).

    Φουρνίστε στους 180 - 185 °C για 15 - 20 λεπτά περίπου τα ατομικά και για 35 - 45 λεπτά τα ταψιά.

    Πριν κρυώσει καλά το προϊόν και όσο είναι ακόμη ζεστό, τρυπήστε έντονα την επιφάνειά του με ένα πιρούνι, περιχύστε επάνω του ομοιόμορφα την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και φροντίστε να απορροφηθεί καλά και ομοιόμορφα από το ψημένο σουφλέ.

    Αφού κρυώσει, γαρνίρετέ το προαιρετικά με Brunella και τοποθετήστε στο ψυγείο.

    Σερβίρεται κρύο.

Σουφλέ Σοκολάτας Κρύο (ανάλαφρη δομή)