Κέικ
Σουφλέ Σοκολάτας Κρύο (πυκνή δομή)

Συνταγή για κρύο soufflé σοκολάτας με πυκνή δομή. - American Brownie

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
American Brownie 1.000 gr υλικά soufflé
Μαργαρίνη Princess 400 gr υλικά soufflé
Αυγά 350 gr υλικά soufflé
Νερό 280 gr υλικά soufflé
Arabesque Dark 60% (λιωμένη) 200 gr υλικά soufflé
Κρέμα Γάλακτος UHT 200 gr extra υλικά
ή Γάλα Πλήρες UHT 200 gr extra υλικά
Carlex extra υλικά
Brunella extra υλικά

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε στο μίξερ όλα τα υλικά για το soufflé και αναμείξτε με το «φτερό» για 2-3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε χαμηλά σκεύη της επιλογής σας, λαδωμένα με Carlex (ή βουτυρωμένα), γεμίζοντάς τα σχεδόν μέχρι το χείλος (στο 90% του ύψους τους).

    Φουρνίστε στους 180 - 185 °C για 15 - 20 λεπτά περίπου τα ατομικά και για 30 - 35 λεπτά τα ταψιά.

    Πριν κρυώσει καλά το προϊόν και όσο είναι ακόμη ζεστό, τρυπήστε έντονα την επιφάνειά του με ένα πιρούνι, περιχύστε επάνω του ομοιόμορφα την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και φροντίστε να απορροφηθεί καλά και ομοιόμορφα από το ψημένο σουφλέ.

    Αφού κρυώσει, γαρνίρετέ το προαιρετικά με Brunella και τοποθετήστε στο ψυγείο.

    Σερβίρεται κρύο.

Σουφλέ Σοκολάτας Κρύο (πυκνή δομή)