Κέικ Κέικ

Apple Pie Speculoos 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Apple Pie Cake 1.000 g Για το κέικ
Λάδι (άοσμο σπορέλαιο) 250 g Για το κέικ
Αυγά 250 g Για το κέικ
Νερό 250 g Για το κέικ
Ζάχαρη 225 g Για τα καραμελωμένα μήλα
Casa Cream UHT 35% 450 g Για τα καραμελωμένα μήλα
Ζελατίνη 2 τμχ Για τα καραμελωμένα μήλα
Fruitful Apple 500 g Για τα καραμελωμένα μήλα
Νερό 500 g Για την κρέμα
Minuta Ivoire 200 g Για την κρέμα
Casa Cream 35% 300 g Για την κρέμα
Variegone Speculoos Cookie 500 g Για την επικάλυψη Speculoos
Arabesque Milk 34% 80 g Για την επικάλυψη Speculoos
Paletta Cold Gel 600 g Για την επικάλυψη
Eldorado 200 g Για την επικάλυψη
Νερό 200 g Για την επικάλυψη
Scaldis White extra υλικά
Κακάο extra υλικά

Εκτέλεση

Για το cake
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 5 λεπτά.

Σερβίρετε τη ζύμη σε ταψί 30x40 cm μέχρι τη μέση.

Φουρνίστε στους 160-165 °C, για 35-40 λεπτά. Σιροπιάστε.

Για τα καραμελωμένα μήλα

Κάνετε ξηρή καραμέλα στην οποία προσθέτετε την την ζεσταμένη Casa Cream UHT 35%. Ομογενοποιείτε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και το Fruitful Apple (το οποίο έχετε ζεστάνει προηγουμένως). Σερβίρετε πάνω από το σιροπιασμένο apple pie. Καταψύξτε.

Για την κρέμα
Τοποθετήστε το νερό στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη Minuta Ivoire και «χτυπήστε» με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα για 4- 5 λεπτά. Χτυπήστε ελαφρά τα υλικά αφρατέματος και ενσωματώστε με την κρέμα. Σερβίρετε πάνω από τα καραμελωμένα μήλα και καταψύξτε.

Για την επικάλυψη Speculoos
Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Για την επικάλυψη
Βράστε το Eldorado με το νερό, προσθέστε το Paletta Cold Gel, ανακατέψτε και επικαλύψτε την κρέμα.

Apple Pie Speculoos