Κέικ
Βασιλόπιτα Παπαρούνα - Λεμόνι

Μια μοντέρνα εφαρμογή βασιλόπιτας με παπαρουνόσπορο και λεμόνι. - Dream Cream Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Dream Cream Cake 1.000 gr
Αυγά 300 gr
Λάδι 380 gr
Νερό 250 gr
Βούτυρο 99% 80 gr
Κρέμα Γάλακτος 40 gr
Παπαρούνα 20 gr
Χυμός λεμόνι 20 gr
Ξύσμα λεμονιού 2 τμχ.

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το ξύσμα, το χυμό λεμόνι και την παπαρούνα και χτυπήστε με το «φτερό» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα, για 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
    Προσθέστε το ξύσμα, το χυμό λεμόνι και την παπαρούνα και ανακατέψτε με τη μαρίζ.

    Ψήστε στο φούρνο στους 160°C, για 40-45 λεπτά (για βασιλόπιτα 1 κιλού).

Βασιλόπιτα Παπαρούνα - Λεμόνι