Κέικ
Βασιλόπιτα καρυδιού

Παραδοσιακή συνταγή για βασιλόπιτα καρυδιού.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Karidi Primo 1.000 g
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) 420 g
Νερό βρύσης 420 g
Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
Καρύδια έως 100 g προαιρετικά υλικά
Chocolate drops έως 200 g προαιρετικά υλικά

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα βασικά υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε τα με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Η ζύμη στο τέλος της ανάμιξης θα είναι ρευστή, χωρίς διόγκωση.

    Προσθέστε τα καρύδια και τα Chocolate drops (εάν χρησιμοποιηθούν) προς το τέλος της ανάμιξης και εξασφαλίστε την ομοιόμορφη διασπορά τους στη ζύμη.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.

    Ψήστε στους 160 - 170°C, για 45 – 75 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των σκευών και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. για 45 λεπτά τις φόρμες διαμέτρου 20 – 25 εκατοστών και 75 λεπτά τις λαμαρίνες διαστάσεων 60 – 80 εκατοστών, εάν ψηθούν σε «κλασσικού» τύπου φούρνο ζαχαροπλαστικής ή σε φούρνο αρτοποιίας.

    Αφού κρυώσουν, οι βασιλόπιτες είναι έτοιμες για διακόσμηση με Mont Blanc, με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο ζαχαροπλαστικής ή με οτιδήποτε άλλο επιθυμεί ο καθένας προκειμένου να κάνει την παρουσίαση της αρεσκείας του.

Περισσότερες Πληροφορίες

Το ξύσμα πορτοκαλιού μπορεί να αντικατασταθεί από ξύσμα λεμονιού ή άρωμα πορτοκαλιού.

Βασιλόπιτα καρυδιού