Κέικ
Καρυδόπιτα

Ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για τους χειμερινούς μήνες.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Karidi Primo 1.000 g
Λάδι (άοσμο σπορέλαιο) 380 g
Νερό 380 g
Καρύδι τρίμμα (προαιρετικά) 200 g
Σιρόπι ±1.200 , 28-29 °C (γράδα)

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας το καρύδι στο τέλος.

    Σερβίρετε τη ζύμη στα σκεύη ψησίματος γεμίζοντάς τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.

    Ψήστε στους 160°C για 45 λεπτά με τάμπερ ανοιχτό.

    Μετά το ξεφούρνισμα, χαράξτε και σιροπιάστε την καρυδόπιτα είτε προσθέτοντας κρύο σιρόπι στη ζεστή καρυδόπιτα είτε προσθέτοντας ζεστό σιρόπι σε κρύα καρυδόπιτα.

Καρυδόπιτα