Κέικ
Cookies

Προσθέστε τα υλικά της επιλογής σας! - Mama's Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Mama's Cake 2.000 gr
Αλεύρι Τ70% Ζαχ/κής 1.000 gr
Μαργαρίνη Ζαχ/κής (μαλακή) 1.200 gr
Λάδι (σπορέλαιο) 200 gr
Ζάχαρη κρυσταλλική 100 - 200 gr
Regal (baking powder) 32 gr
Νερό (βρύσης) 200 gr

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε στο μίξερ όλα τα υλικά για τα cookies και χτυπήστε με το «φτερό» για 2-3 λεπτά στην αργή ή μεσαία ταχύτητα.

    Προσθέστε τα διάφορα υλικά της επιλογής σας και φροντίστε να αναμιχθούν σωστά στη ζύμη με «απαλή» και σύντομη ανάμιξη.

    «Κόψτε» τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 20-25 γραμμαρίων (ακανόνιστου σχήματος) και τοποθετήστε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

    Φουρνίστε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου.

Περισσότερες Πληροφορίες

Tips
Για τη δημιουργία λαχταριστών παραλλαγών cookies, στην παραπάνω ποσότητα ζύμης μπορείτε ενδεικτικά να προσθέσετε:

  • 500 gr ξηρούς καρπούς (καβουρδισμένα αμύγδαλα, καρύδια, κ.λ.π.)
  • 500 gr σταγόνες σοκολάτας
  • 600 gr σταφίδες, σε συνδυασμό με λίγη κανέλα
  • 150 gr κακάο (αραιωμένο στο νερό της συνταγής)
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια ή λεμόνια
  • Άλλα υλικά της επιλογής σας, κατά βούληση (γεύσεις, μπαχαρικά, κ.λ.π.)
Cookies