Κέικ
Καρυδόπιτα

Όλη η παράδοση σε μία μπουκιά. - Mama's Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Mama's Cake 2.000 gr
Ηλιέλαιο 800 gr
Νερό 800 gr
Καρύδια χονδροτριμμένα 400 gr
Κανέλα σκόνη 2 κ.γ.
Γαρύφαλλο σκόνη 2 κ.γ.
Σιρόπι 27 βαθμών («γράδα») μέχρι 2 kg

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και το σιρόπι, στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

    Προσθέστε τα καρύδια στην ζύμη, φροντίζοντας να ανακατευθούν καλά.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε ταψάκια (βουτυρωμένα και αλευρωμένα), γεμίζοντάς τα μέχρι την μέση του ύψους τους με ζύμη.

    Φουρνίστε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.

    Χαράξτε την καρυδόπιτα κατά βούληση.

    Σιροπιάστε τις καρυδόπιτες κατά βούληση τόσο σαν διαδικασία (κρύο – ζεστό), όσο και από άποψη ποσότητας σιροπιού.

Περισσότερες Πληροφορίες

Tips
Το κρύο σιρόπι πρέπει να προστεθεί στις ψημένες ζεστές καρυδόπιτες ή αντιστρόφως.

 Η ποσότητα του σιροπιού είναι ενδεικτική. Οι καρυδόπιτες αυτές μπορούν ακόμη και να μην σιροπιαστούν καθόλου ή να δεχθούν σιρόπι σε ποσότητα ίσο με το μισό του βάρους τους.

Καρυδόπιτα