Κέικ
Παραδοσιακή Βασιλόπιτα

Η κλασική συνταγή βασιλόπιτας που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε! - Mama's Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mama's Cake 2.000 gr υλικά cake
Λάδι 800 gr υλικά cake
Νερό 800 gr υλικά cake
Ξύσμα πορτοκάλι 1-2 τμχ. υλικά cake
Βούτυρο γάλακτος (προαιρετικά) έως 150 gr υλικά cake
Καρύδια (καβουρδισμένα) έως 250 gr extra υλικά
Mont Blanc extra υλικά

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε στο μίξερ όλα τα υλικά για το cake και χτυπήστε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Η ζύμη στο τέλος της ανάμιξης θα είναι ρευστή, χωρίς διόγκωση.

    Προσθέστε τα καρύδια προς το τέλος της ανάμιξης και εξασφαλίστε την ομοιόμορφη διασπορά τους στη ζύμη.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.

    Φουρνίστε στους 160 - 170°C, για 45 – 75 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των σκευών και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. 45 λεπτά για φόρμες διαμέτρου 20 – 25 cm και 75 λεπτά για λαμαρίνες διαστάσεων 60 – 80 cm, εάν ψηθούν σε «κλασσικού» τύπου φούρνου ζαχ/κής ή σε φούρνο αρτοποιίας.

    Αφού κρυώσουν, διακοσμήστε με Mont Blanc ή με υλικά της αρεσκείας σας.

Παραδοσιακή Βασιλόπιτα