Κέικ
Ραβανί

Με καρύδα, πορτοκάλι, μαστίχα και βανίλια. - Mama's Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mama's Cake 2.000 gr υλικά cake
Ηλιέλαιο 750 gr υλικά cake
Νερό (βρύσης) 750 gr υλικά cake
Ινδική καρύδα 400 gr υλικά cake
Πορτοκάλι ξύσμα 1-2 τμχ. υλικά cake
Μαστίχα (προαιρετικά) κατά βούληση υλικά cake
Βανίλια (προαιρετικά) κατά βούληση υλικά cake
Σιρόπι 27 βαθμών («γράδα») μέχρι 2 kg extra υλικά
Carlo extra υλικά

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από την καρύδα, στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

    Προσθέστε την καρύδα στην ζύμη, φροντίζοντας να ανακατευθεί καλά.

    Μοιράστε την ζύμη σε 2 ταψάκια διαστάσεων 30x40 cm αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τα έχετε ψεκάσει με Carlo.

    Φουρνίστε στους 160-170°C για 45 λεπτά περίπου.

    Αμέσως μετά το τέλος του ψησίματος κόψτε το ραβανί στα τελικά του κομμάτια και ζεστό όπως είναι περιχύστε το με το κρύο σιρόπι.

    Αφού κρυώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πληροφορίες Προϊόντος

Tips
Εάν κρυώσει το ραβανί, για να το σιροπιάσετε θα πρέπει να προσθέσετε ζεστό και όχι κρύο σιρόπι.

Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα ταψιά μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Αφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία παρασκευής χωρίς καμία τροποποίηση.

Ραβανί

Products in this recipe

Mama's Cake

Πρωτοποριακό μίγμα για κέικ λαδιού βανίλιας, με σπιτική γεύση και αμέτρητες εφαρμογές.