Κέικ
Cake σοκολάτας

Βασική συνταγή για σοκολατένιο κέικ λαδιού. - Mama's Choco Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mama's Choco Cake 2.000 gr υλικά cake
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) 750 gr υλικά cake
Νερό 750 gr υλικά cake
Carlo extra υλικά

Εκτέλεση

    Προσθέστε τα υλικά του cake στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

    Τους ξηρούς καρπούς (εάν βάλετε), προσθέστε τους στο τελευταίο λεπτό της ανάμιξης.

    Σερβίρετε την ρευστή ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντας τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τα έχετε ψεκάσει με Carlo.

    Φουρνίστε στους 180 - 200°C για χρόνο ανάλογα με το βάρος τους και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. για 45 – 60 λεπτά κέικ βάρους μισού κιλού σε «κλασικούς» φούρνους ζαχ/κής, με ταμπάνι κ.λ.π.).

    Αφού κρυώσουν τα κέικ, είναι έτοιμα για διακόσμηση και σερβίρισμα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Tips

Για την δημιουργία λαχταριστών παραλλαγών, στην παραπάνω ποσότητα ζύμης, μπορείτε να προσθέσετε:

  • 250 gr ξηρούς καρπούς
  • κάποιο ποτό της αρεσκείας σας
  • κύβους πορτοκάλι

Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα σκεύη, μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Aφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία παρασκευής, χωρίς καμία τροποποίηση.

Η προετοιμασία της ζύμης μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, «στο χέρι» με «σύρμα».

Αρκεί να «χτυπηθεί» η μάζα των υλικών για 6-7 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί ρευστή ζύμη χωρίς «σβώλους».

Cake σοκολάτας