Κέικ
Βασιλόπιτα με Παπαρουνόσπορο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mama's Deco 1.000 gr
Βούτυρο γάλακτος 99% 75 gr
Σπορέλαιο (ή καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο) 390 gr
Αυγά 300 gr
Νερό 250 gr
Ζάχαρη 150 gr
Παπαρουνόσπορος 25 gr
Κρέμα γάλακτος 40 gr
Χυμός λεμονιού 20 - 25 gr
Ξύσμα λεμονιού 1/2 τμχ.
Ξύσμα lime 1 τμχ.
Black Line Cleargel extra υλικά
Mont Blanc extra υλικά

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.

    Στο τέλος προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε στο μίξερ για 30’’.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντας τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.

    Φουρνίστε στους 160 - 165°C, για 45 - 50 λεπτά.

    Αφού κρυώσει, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη για διακόσμηση.

    Επικαλύψτε πρώτα με το πινέλο τον κρύο ζελέ Black Line Cleargel και μετά πασπαλίστε κατά προτίμηση με ζάχαρη άχνη Mont Blanc και παπαρουνόσπορο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ποσότητα του χυμού λεμονιού να μην ξεπεράσει τα 30 gr και η ποσότητα της κρέμας γάλακτος τα 50 gr.