Κέικ
Σμυρνιό

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Mama's Deco 1.000 gr
Βούτυρο 99% 100 gr
Αυγά 300 gr
Λάδι (άοσμο σπορέλαιο) 380 gr
Νερό 250 gr
Ζάχαρη 150 gr
Αλάτι 2 gr
Φυστίκι Αιγίνης 150 gr
Καρύδα τριμμένη ξερή 25 gr
Γιαούρτι (στραγγιστό 10%) 150 gr
Μαστίχα 2 gr
Γαρύφαλλο τριμμένο 1 πρέζα
Ξύσμα από 1 λεμόνι ± 35 gr
Eldorado

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά για το cake μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.

    Προσθέστε χυμό από ένα λεμόνι ζουμερό καθώς και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για 30’’ στο μίξερ.

    Σερβίρετε σε ταψί και πασπαλίστε με τριμμένο φιστίκι.

    Φουρνίστε στους 160° - 165°C για 40 – 45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

    Ξεφουρνίστε και σιροπιάστε το προϊόν ή γυαλίστε το με Eldorado (ζεστό ζελέ).