
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mama’s Olikis | 1.000 g | |
Νερό | 400 g | |
Ηλιέλαιο | 400 g | |
Μουσταφίνη | 40 g | |
Black Line Κύβοι Πορτοκάλι | 100 g | |
Κανέλα | 5 g | |
Τζίντζερ σκόνη | 3 g | |
Seed mix | 100 g | |
Αυγά | 25 g | |
Chocolatier Delicecover Choco | 1.000 g | για την επικάλυψη |
Ηλιέλαιο | 50 g | για την επικάλυψη |
Scaldis Dark | 200 g | για την επικάλυψη |
Digestive Cookies | 1.000 g | για τα μπισκότα διακόσμησης |
Μαργαρίνη Princess | 400 g | για τα μπισκότα διακόσμησης |
Αυγά | 50 g | για τα μπισκότα διακόσμησης |
Κανέλα | 20 g | για τα μπισκότα διακόσμησης |
Εκτέλεση
Εκτέλεση για τη βασιλόπιτα
Χτυπήστε τα 4 πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 4 λεπτά με το φτερό. Ρίξτε τους κύβους, τα μπαχαρικά και το Seed mix και αναδέψτε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε στις επιθυμητές φόρμες και ψήστε στους 160 °C για 40-45 λεπτά, ανάλογα τον τύπο του φούρνου. Αφήστε να κρυώσει καλά η βασιλόπιτα πριν το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Λιώστε τη Scaldis Dark σε μπεν μαρι ή φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια ομογενοποιήστε και λιώστε όλα τα υλικά.
Εκτέλεση για τα μπισκότα
Τοποθετήστε και χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό στην αργή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 3-4mm ανάμεσα σε δυο αντικολλητικές λαδόκολλες με την βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε με το επιθυμητό κουπάτ (χριστουγεννιάτικο σχήμα). Ψήστε στους 170°C για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα τον τύπο του φούρνου.
Μοντάρισμα
Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα την τοποθετήστε τη σε μια σχάρα και γλασάρετε με τη ζεστή επικάλυψη. Τοποθετήστε τα μπισκότα και γαρνίρετε κατά βούληση.
