Κέικ
Βασιλόπιτα Ολικής

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mama’s Olikis 1.000 g
Νερό 400 g
Ηλιέλαιο 400 g
Μουσταφίνη 40 g
Black Line Κύβοι Πορτοκάλι 100 g
Κανέλα 5 g
Τζίντζερ σκόνη 3 g
Seed mix 100 g
Αυγά 25 g
Chocolatier Delicecover Choco 1.000 g για την επικάλυψη
Ηλιέλαιο 50 g για την επικάλυψη
Scaldis Dark 200 g για την επικάλυψη
Digestive Cookies 1.000 g για τα μπισκότα διακόσμησης
Μαργαρίνη Princess 400 g για τα μπισκότα διακόσμησης
Αυγά 50 g για τα μπισκότα διακόσμησης
Κανέλα 20 g για τα μπισκότα διακόσμησης

Εκτέλεση

    Εκτέλεση για τη βασιλόπιτα

    Χτυπήστε τα 4 πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 4 λεπτά με το φτερό. Ρίξτε τους κύβους, τα μπαχαρικά και το Seed mix και αναδέψτε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε στις επιθυμητές φόρμες και ψήστε στους 160 °C για 40-45 λεπτά, ανάλογα τον τύπο του φούρνου. Αφήστε να κρυώσει καλά η βασιλόπιτα πριν το γαρνίρισμα.

    Εκτέλεση για την επικάλυψη

    Λιώστε τη Scaldis Dark σε μπεν μαρι ή φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια ομογενοποιήστε και λιώστε όλα τα υλικά.

    Εκτέλεση για τα μπισκότα

    Τοποθετήστε και χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό στην αργή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 3-4mm ανάμεσα σε δυο αντικολλητικές λαδόκολλες με την βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε με το επιθυμητό κουπάτ (χριστουγεννιάτικο σχήμα). Ψήστε στους 170°C για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα τον τύπο του φούρνου.

    Μοντάρισμα

    Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα την τοποθετήστε τη σε μια σχάρα και γλασάρετε με τη ζεστή επικάλυψη. Τοποθετήστε τα μπισκότα και γαρνίρετε κατά βούληση.

Βασιλόπιτα Ολικής

Products in this recipe

Mama's Olikis

Μίγμα για κέικ λαδιού με αλεύρι ολικής άλεσης.