Κέικ Κέικ

Καριόκα ολικής με ρούμι και μπαχαρικά

Χριστουγεννιάτικη συνταγή σε σχήμα δεντράκι!

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mama’s Olikis (ψημένο τρίμα) 500 g για την καριόκα
Fondant 250 g για την καριόκα
Ρούμι 5 g για την καριόκα
Κακάο 20/22 5 g για την καριόκα
Κανέλα 3 g για την καριόκα
Τζίντζερ 2 g για την καριόκα
Arabesque Dark 60% (λιωμένη) 50 g για την καριόκα
Καρύδι 100 g για την καριόκα
Dip White 1.000 g για την επικάλυψη
Ηλιέλαιο 200 g για την επικάλυψη
Digestive Cookies 1.000 g για τα διακοσμητικά μπισκότα
Μαργαρίνη Princess 400 g για τα διακοσμητικά μπισκότα
Αυγά 50 g για τα διακοσμητικά μπισκότα

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το τρουφάκι

Προσθέστε τα 6 πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος το σπασμένο καρύδι. Ανοίξτε σε πάχος 1 cm ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές λαδόκολλες και κόψτε με τα επιθυμητά κουπ-ατ ώστε να σχηματιστεί ένα δέντρο.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Λιώστε τα 2 υλικά και βουτήξτε τις κομμένες καριόκες.

Εκτέλεση για τα διακοσμητικά

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 2 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 2-4mm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε με το επιθυμητό κουπάτ το σχήμα του μπισκότου. Ψήστε στους 170°C για 15 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου.

Μοντάρισμα

Βουτήξτε τις καριόκες και τοποθετήστε τις σχηματίζοντας ένα δέντρο ξεκινώντας από τη βάση με τη μεγαλύτερη διάμετρο και καταλήγοντας προς τα πάνω με τη μικρότερη. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα μπισκότο ντεκόρ. Διακοσμήστε κατά βούληση.

Καριόκα ολικής με ρούμι και μπαχαρικά

Προϊόντα

Mama's Olikis

Μίγμα για κέικ λαδιού με αλεύρι ολικής άλεσης.