Κέικ
Cake

Παραδοσιακό κέικ τύπου Madeira με ιδιαίτερο άρωμα βουτύρου. - Marba Butterscotch

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Marba Butterscotch 2.000 gr
Αυγά 900 gr
Μαργαρίνη Princess 900 gr
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε τα με το «φτερό», στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη και ομοιογενής. Τέλος, προσθέστε το ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι, φροντίζοντας να αναμειχθούν καλά στη ζύμη.
    Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τα έχετε ψεκάσει με Carlo.
    Φουρνίστε στους 180 - 200°C, για χρόνο ανάλογα με το βάρος τους και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. για 45-60 λεπτά κέικ βάρους 1/2 κιλού σε «κλασσικούς» φούρνους ζαχ/κής, με ταμπάνι κ.λ.π.).
    Αφού κρυώσουν, τα κέικ είναι έτοιμα για διακόσμηση.