Panettone au rum
Panettone au rum
Συνταγή
| Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
|---|---|---|
| Panettone Cake | 1.000 g | Για το κέικ |
| Ηλιέλαιο | 250 g | Για το κέικ |
| Αυγά | 250 g | Για το κέικ |
| Νερό | 250 g | Για το κέικ |
| Νερό | 500 g | Για την κρέμα |
| Minuta Ivoire | 200 g | Για την κρέμα |
| Casa Cream 35% | 250 g | Για την κρέμα |
| Pasta Arancio Piu | 60 g | Για την κρέμα |
| Bianca GR | 250 g | Για τη μαρέγκα |
| Νερό (καυτό 70°C) | 375 g | Για τη μαρέγκα |
| Ζάχαρη | 375-450 g | Για τη μαρέγκα |
| Καβουρντισμένα αμύγδαλα | extra υλικά | |
| Πιπέτα με μαύρο ρούμι | extra υλικά |
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε 1 λεπτό στην αργή και 4 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα. Σερβίρετε σε ανάλογες φόρμες και ψήνετε στους 160 °C για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
Τοποθετήστε το νερό στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη Minuta Ivoire και «χτυπήστε» με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα για 4- 5 λεπτά. Προσθέστε την Pasta Arancio Piu και ανακατέψτε.
Χτυπήστε ελαφρά την Casa Cream 35% και ενσωματώστε με την κρέμα.
Για τη μαρέγκα
Τοποθετήστε το νερό στον κάδο του μίξερ. Προσθέστε την Bianca GR και τη ζάχαρη και χτυπήστε με το «σύρμα» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 7-8 στη γρήγορη.
Ο κιγιές που θα προκύψει στο τέλος του χτυπήματος είναι έτοιμος για άμεση αξιοποίηση.
