Κέικ
Cookies

Cookies χωρίς βούτυρο και αυγά.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Santa Mama’s 2.000 g
Αλεύρι μαλακό ζαχ/κης 1.000 g
Μαργαρίνη Princess 1.200 g
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) 200 g
Νερό βρύσης 200 g
Regal baking powder 40 g
Βανίλια κατά βούληση

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά της βασικής ζύμης στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό», στην αργή ταχύτητα, για 1-2 λεπτά. Η ζύμη στο τέλος της ανάμιξης θα είναι σφιχτή και ομοιόμορφη – «στρωτή».

    Προσθέστε τα διάφορα υλικά της επιλογής σας για τη δημιουργία γευστικής ποικιλίας (εκτός από την περίπτωση του κακάο το οποίο εάν χρησιμοποιηθεί, πρέπει να προστίθεται από την αρχή διαλυμένο στο νερό της συνταγής) και φροντίστε να αναμιχθούν σωστά στη ζύμη με «απαλή» και σύντομη ανάμιξη.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 20-25 g, ακανόνιστου σχήματος και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί.

    Ψήστε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου ή για χρόνο ανάλογο με το μέγεθος των cookies.

Περισσότερες Πληροφορίες

Προτάσεις για ποικιλία cookies

600 g Chocolate Drops 

600 g ξηρούς καρπούς (καβουρδισμένα αμύγδαλα, καρύδια, κλπ)

Κακάο

Ξύσμα λεμονιού

Γεύσεις κατάλληλες για ψήσιμο

Cookies