Κέικ
Σταφιδοκέικ

Σταφιδοκέικ ταψιού χωρίς βούτυρο και αυγά.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Santa Mama’s 2.000 g
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) 750 g
Νερό (βρύσης) 550 g
Μουσταφίνη 200 g
Σταφίδες ξανθές και μαύρες 300 g
Καρύδια χονδροτριμμένα 300 g
Κανέλα σε σκόνη 1 κγ
Carlex spray

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες) στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε τα με το «φτερό», στην αργή ταχύτητα, για 5 λεπτά. Η ζύμη στο τέλος της ανάμιξης θα είναι ρευστή, χωρίς διόγκωση.

    Προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες και φροντίστε να αναμιχθούν καλά με τη ζύμη.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε 2 ταψάκια διαστάσεων 30x40 εκατοστών, αφού προηγουμένως τα έχετε ψεκάσει με Carlex spray ή τα έχετε λαδώσει και αλευρώσει.

    Προαιρετικά, διακοσμήστε την επιφάνεια της ζύμης με σουσάμι.

    Φουρνίστε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα τον τύπο του φούρνου.

Σταφιδοκέικ