Κέικ
Soufflé

Αληθινής σοκολάτας - Soufflé Arabesque

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Soufflé Arabesque 1.000 gr
Arabesque Dark 60% (λιωμένη) 450 gr
Ηλιέλαιο 350 gr
Νερό (χλιαρό) 600 gr

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το Soufflé Arabesque, σε μίξερ ζαχαροπλαστικής και αναμίξτε στην αργή ταχύτητα με το «φτερό» για 1 λεπτό. 

    Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και με το χέρι.

    Προσθέστε το Soufflé Arabesque και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Σερβίρετε σε φόρμες των 120-140 gr και φουρνίστε στους ±185°C για 9-10 λεπτά (αερόθερμος φούρνος) ή στους ±210°C για 9-10 λεπτά (φούρνος με ταμπάνι).

Περισσότερες Πληροφορίες

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και με το χέρι.

Εάν δεν έχετε λιωμένη σοκολάτα, προσθέστε την Arabesque Dark 60% σε ζεστό νερό (65°C) της συνταγής, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η υπόλοιπη διαδικασία ακολουθείται όπως παραπάνω.

*Προσαρμόστε (±) τη θερμοκρασία και τον χρόνο στον φούρνο σας ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα (ρευστή καρδιά).

 

Soufflé