Παστάκι
Παστάκι
Με υπέροχη κρέμα μπισκότου σε σοκολατένιο παντεσπάνι.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Minuta | 200 g | για την κρέμα |
Νερό | 500 g | για την κρέμα |
Roma Top | 1.000 g | για την κρέμα |
Pasta Biscotto | 60-100 g | για την κρέμα |
Genoise Chocolate | 2.000 g | για το παντεσπάνι |
Αυγά | 1.600 g | για το παντεσπάνι |
Νερό | 250-300 g | για το παντεσπάνι |
Κρέμα μπισκότου | για το μοντάρισμα | |
Παντεσπάνι Genoise Chocolate | για το μοντάρισμα | |
Chocolatier Choco Bisc (έτοιμο προς χρήση) | για το μοντάρισμα | |
Masca Biscotto (έτοιμο προς χρήση) | για το μοντάρισμα |
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Προσθέστε τη Minuta και το νερό στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Προσθέστε σταδιακά τη Roma Top και συνεχίστε την ανάμιξη για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.
Προσθέστε στο τέλος την Pasta Biscotto και συνεχίστε την ανάμιξη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Για το παντεσπάνι
Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα αρχικά για λίγο στην αργή ταχύτητα και αμέσως μετά στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 8-10 λεπτά. Στο τέλος του χτυπήματος η ζύμη είναι αφράτη και ομοιογενής.
Σερβίρετε τη ζύμη σε στρογγυλά τσέρκια μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, φροντίζοντας να μην παγιδεύεται αέρας κατά το στρώσιμο της ζύμης.
Ψήστε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Μοντάρισμα
Τοποθετήστε στη βάση από παντεσπάνι μια στρώση Chocolatier Choco Bisc και στη συνέχεια μια στρώση κρέμας μπισκότου.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ακόμη μια φορά.
Παγώστε και γαρνίρετε κατά βούληση με Masca Biscotto και Chocolatier Choco Bisc .