Συνταγές
Βόμβα σοκολάτας

Σοκολατένιες βόμβες με τραγανό ρύζι και σάλτσα σοκολάτας.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Scaldis Dark 200 g υλικά σφαίρας
Minuta Ivoire 500 g υλικά κρέμας
Casa Cream UHT 700 g υλικά κρέμας
Πλήρες γάλα 800 g υλικά κρέμας
Νερό 400 g υλικά κρέμας
Chocolatier Choco Rice 80 g υλικά κρέμας
Πάστα Gianduja 80 g υλικά κρέμας
Chocolatier Choco Rice 200 g υλικά επικάλυψης
Ηλιέλαιο 20 g υλικά επικάλυψης
Ψημένο φουντούκι σπασμένο 20 g υλικά επικάλυψης

Εκτέλεση

    Για την κρέμα, προσθέστε τη Minuta Ivoire, το γάλα και το νερό στον κάδο του μίξερ και «χτυπήστε» με το «σύρμα» για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος Casa cream UHT 35% (ρευστή) και συνεχίστε την ανάμιξη για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

    Προσθέστε 80 g Chocolatier Choco Rice και 80 g Pasta Gianduja, ανά 1 kg έτοιμης κρέμας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Για την επικάλυψη, ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Μοντάρισμα:

    Περιχύστε τη λιωμένη Scaldis Dark σε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης. Μόλις παγώσει, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

    Αναποδογυρίστε τα καλούπια, ώστε να δημιουργηθεί ένα κέλυφος.

    Μόλις παγώσει, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

    Ξεφορμάρετε με προσοχή το «ημισφαίριο» και γεμίστε με την κρέμα.

    Κολλήστε τα δύο ημισφαίρια με τη βοήθεια της λιωμένης σοκολάτας και τοποθετήστε τη «σφαίρα» στο ψυγείο ώστε να παγώσει.

    Βουτήξτε τη σφαίρα στην επικάλυψη και αφήστε λίγο να στεγνώσει. Διακοσμήστε με φουντούκια.

Βόμβα σοκολάτας