Συνταγές
Orange Caramel Praline

Σοκολατάκια με πορτοκάλι και καραμέλα. - Arabesque

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Ζάχαρη 325 gr υλικά ganache
Casa Cream UHT 350 gr υλικά ganache
Arabesque White 30% 350 gr υλικά ganache
Αλάτι 2 gr υλικά ganache
Χυμός πορτοκάλι 275 gr υλικά gel
Ζάχαρη 125 gr υλικά gel
Πηκτίνη 6 gr υλικά gel
Ζάχαρη 25 gr υλικά gel
Arabesque Dark 70% υλικά gel

Εκτέλεση

    Για το gel: ζεστένετε το χυμό πορτοκαλιού με 125 gr ζάχαρη.

    Ανακατεύετε την πηκτίνη με 25 gr ζάχαρη και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα.

    Ζεστένετε μέχρι τους 103°C και στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει.

    Ζεστένετε τη ζάχαρη (325 gr) μέχρι να γίνει καραμέλα.

    Για τη γέμιση: ζεστένετε την κρέμα γάλακτος Casa Cream UHT και την αναμιγνύετε προσεκτικά με την καραμελωμένη ζάχαρη.

    Προσθέτετε την Arabesque White 30% και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Ψεκάζετε με βουτυροκακάο τις φόρμες για τα σοκολατάκια και περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα Arabesque Dark 70%.

    Αναποδογυρίζετε τις φόρμες ώστε να δημιουργηθεί ένα κέλυφος και παγώνετε στο ψυγείο.

    Γεμίζετε με τo Orange gel και με το Caramel filling.

    Περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα Arabesque Dark 70% και παγώνετε στο ψυγείο.

Orange Caramel Praline