Συνταγές
Orange Caramel Praline

Σοκολατάκια με πορτοκάλι και καραμέλα. - Arabesque

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Ζάχαρη 325 gr υλικά ganache
Casa Cream UHT 350 gr υλικά ganache
Arabesque White 30% 350 gr υλικά ganache
Αλάτι 2 gr υλικά ganache
Χυμός πορτοκάλι 275 gr υλικά gel
Ζάχαρη 125 gr υλικά gel
Πηκτίνη 6 gr υλικά gel
Ζάχαρη 25 gr υλικά gel
Arabesque Dark 70% υλικά gel

Εκτέλεση

Για το gel: ζεστένετε το χυμό πορτοκαλιού με 125 gr ζάχαρη.

Ανακατεύετε την πηκτίνη με 25 gr ζάχαρη και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα.

Ζεστένετε μέχρι τους 103°C και στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει.

Ζεστένετε τη ζάχαρη (325 gr) μέχρι να γίνει καραμέλα.

Για τη γέμιση: ζεστένετε την κρέμα γάλακτος Casa Cream UHT και την αναμιγνύετε προσεκτικά με την καραμελωμένη ζάχαρη.

Προσθέτετε την Arabesque White 30% και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψεκάζετε με βουτυροκακάο τις φόρμες για τα σοκολατάκια και περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα Arabesque Dark 70%.

Αναποδογυρίζετε τις φόρμες ώστε να δημιουργηθεί ένα κέλυφος και παγώνετε στο ψυγείο.

Γεμίζετε με τo Orange gel και με το Caramel filling.

Περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα Arabesque Dark 70% και παγώνετε στο ψυγείο.

Orange Caramel Praline

Προϊόντα

Arabesque White 30%

Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα.

Arabesque Dark 70%

Σοκολάτα κουβερτούρα , extra bitter, με ιδιαίτερη ρευστότητα στο λιώσιμο.