Συνταγές
Σοκολατάκια

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Arabesque Dark 70%
Arabesque Dark 60%
Arabesque Milk 34%
Arabesque White 30%
Casa Cream UHT 35% 150 g υλικά γέμισης
Fruitful Lemon 200 g υλικά γέμισης
Arabesque White 30% 150 g υλικά γέμισης
Βούτυρο 82% 40 g υλικά γέμισης
υλικά γέμισης

Εκτέλεση

    Σοκολάτα

    Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί σε θερμοκρασία 45-50°C.

    Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα στον πάγκο εργασίας για να κρυώσει με ομοιόμορφο τρόπο.

    Απλώστε με σπάτουλα σε λεπτή στρώση αναδεύοντας συνεχώς.

    Μαζέψτε τη σοκολάτα στο κέντρο με σπάτουλα.

    Μετρήστε τη θερμοκρασία της σοκολάτας.

    Επαναλάβετε το άπλωμα και το μάζεμα μέχρι να πετύχετε θερμοκρασία 28-31°C για την Arabesque Dark 70% και θερμοκρασία 27-29°C για τις Arabesque Milk 34% και Arabesque White 30%.

    Γέμιση

    Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

    Προσθέστε την Arabesque White 30% και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Προσθέστε το Fruitful Lemon και ανακατέψτε.

    Παγώστε στο ψυγείο.

    Μοντάρισμα

    Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα στα καλούπια.

    Αναποδογυρίστε τα καλούπια ώστε να δημιουργηθεί ένα κέλυφος.

    Παγώστε στο ψυγείο.

    Γεμίστε με την γέμιση της επιλογής σας.

    Περιχύστε με λιωμένη σοκολάτα.

    Παγώστε στο ψυγείο.

Σοκολατάκια