Συνταγές
Σοκολατάκια

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Arabesque Dark 70%
Arabesque Dark 60%
Arabesque Milk 34%
Arabesque White 30%
Fruitful Pineapple
Presta Ready
Καρύδα 250 g

Εκτέλεση

    Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί σε θερμοκρασία 45-50°C.

    Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα στον πάγκο εργασίας για να κρυώσει με ομοιόμορφο τρόπο.

    Απλώστε με σπάτουλα σε λεπτή στρώση αναδεύοντας συνεχώς.

    Μαζέψτε τη σοκολάτα στο κέντρο με σπάτουλα.

    Μετρήστε τη θερμοκρασία της σοκολάτας.

    Επαναλάβετε το άπλωμα και το μάζεμα μέχρι να πετύχετε θερμοκρασία 28-31°C για την Arabesque Dark 70% και θερμοκρασία 27-29°C για τις Arabesque Milk 34% και Arabesque White 30%.

    Γέμιση

    Πολτοποιήστε με το μπίμερ το Fruitful Pineapple.

    Προσθέστε την Presta Ready και ανακατέψτε.                           

    Προσθέστε την καρύδα και ανακατέψτε.

    Μοντάρισμα

    Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα στα καλούπια.

    Αναποδογυρίστε τα καλούπια ώστε να δημιουργηθεί ένα κέλυφος.

    Παγώστε στο ψυγείο.

    Γεμίστε με τη γέμιση της επιλογής σας.

    Περιχύστε με λιωμένη σοκολάτα.

    Παγώστε στο ψυγείο.

Σοκολατάκια