Amadeus Cake Amadeus Cake

Ραβανί

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Amadeus Cake 1.000 g
Hλιέλαιο 375 g
Νερό (βρύσης) 400 g
Ινδική καρύδα 225 g
Πορτοκάλι ξύσμα 1-2 τμχ
Αυγό (προαιρετικά) 25 g
Μαστίχα (προαιρετικά) κατά βούληση
Βανίλια (προαιρετικά) κατά βούληση
Ιμβερτοζάχαρο 1 kg Για το σιρόπι
Νερό 200 g Για το σιρόπι
Carlex Spray (αντικολλητικό λάδι)

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από την καρύδα, στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το φτερό για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

Προσθέστε την καρύδα στη ζύμη, φροντίζοντας να ανακατευθεί καλά.

Σερβίρετε τη ζύμη σε ταψάκι διαστάσεων 30x40 cm αφού προηγουμένως το έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού το έχετε ψεκάσει με Carlex Spray.

Ψήστε στους 160-170°C για 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάστε το σιρόπι φέρνοντας το Ιμβερτοζάχαρο και το νερό σε σημείο βρασμού.

Κόψτε το ραβανί στα τελικά του κομμάτια και ζεστό όπως είναι περιχύστε το με το κρύο σιρόπι.

Πληροφορίες Προϊόντος

Tip
Εάν κρυώσει το ραβανί, για να το σιροπιάσετε θα πρέπει να προσθέσετε ζεστό και όχι κρύο σιρόπι.

Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα σκεύη, μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Aφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία (φούρνισμα).

Ραβανί

Προϊόντα

Amadeus Cake

Μίγμα για κέικ λαδιού με σπιτική γεύση.