Amadeus Cake
Σάμαλι

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Amadeus Cake 1.000 g
Hλιέλαιο 375 g
Νερό (βρύσης) 385 g
Σιμιγδάλι 200 g
Γιαούρτι αγελάδος 250 g
Λεμόνι ξύσμα 1 τμχ
Μαστίχα (προαιρετικά) κατά βούληση
Βανίλια (προαιρετικά) κατά βούληση
Αυγό (προαιρετικά) 25 g
Ιμβερτοζάχαρο 1 kg Για το σιρόπι
Νερό 200 g Για το σιρόπι
Carlex Spray (αντικολλητικό λάδι)

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι, στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

    Προσθέστε το σιμιγδάλι στην ζύμη, φροντίζοντας να ανακατευθεί καλά.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε ταψάκι διαστάσεων 30x40 cm αφού προηγουμένως το έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού το έχετε ψεκάσει με Carlex Spray.

    Ψήστε στους 160-170°C για 45 λεπτά περίπου.

    Ετοιμάστε το σιρόπι φέρνοντας το Ιμβερτοζάχαρο και το νερό σε σημείο βρασμού.

    Κόψτε το σάμαλι στα τελικά του κομμάτια και ζεστό όπως είναι περιχύστε το με το κρύο σιρόπι.

Περισσότερες Πληροφορίες

Tip
Εάν κρυώσει το σάμαλι, για να το σιροπιάσετε θα πρέπει να προσθέσετε ζεστό και όχι κρύο σιρόπι.

Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα ταψιά μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Αφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία (φούρνισμα).

Σάμαλι