![Amadeus Choco Cake Amadeus Choco Cake](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/syntages-ho-re-ca/amadeus-choco-cake/@@images/image-1280-ff51defcb214bb48dd66f4b08dbf3e3b.png)
![Amadeus Choco Cake Amadeus Choco Cake](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/syntages-ho-re-ca/amadeus-choco-cake/@@images/image-768-e694255b1c01b43e6db12cefd7766de6.png)
Βασική συνταγή για κέικ σοκολάτας
Βασική συνταγή για κέικ σοκολάτας
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Amadeus Choco Cake | 1.000 g |
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) | 380 g |
Νερό | 380 g |
Πορτοκάλι ξύσμα (προαιρετικά) | 1 τμχ. |
Αυγό (προαιρετικά) | 25 g |
Carlex Spray (αντικολλητικό λάδι) |
Εκτέλεση
Προσθέστε τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Τοποθετήστε σε φόρμες, γεμίζοντας τες μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, αφού προηγουμένως τις έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τις έχετε ψεκάσει με Carlex Spray.
Φουρνίστε στους 180 - 200°C για 45-60 λεπτά. (για κέικ βάρους μισού κιλού).
Tips
Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα σκεύη, μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Aφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία (φούρνισμα).
Η προετοιμασία της ζύμης μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, «στο χέρι» με «σύρμα» για 6-7 λεπτά.
![Βασική συνταγή για κέικ σοκολάτας](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/syntages-ho-re-ca/amadeus-choco-cake/basiki-syntagi-gia-keik-sokolatas/@@images/image-400-e5740640d2b69f6e8ae0f1be25d38051.jpeg)
Προϊόντα
Amadeus Choco Cake
Μίγμα για κέικ λαδιού σοκολάτας με πλούσια σοκολατένια γεύση.