Συνταγές Ho.Re.Ca. Συνταγές Ho.Re.Ca.

Profiterole

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Κρύο νερό 2.500 g Κρέμα
Cremina 1.000 g
Casa Cream 35% 1.000 g
Jello 1.000 g Σου
Αλεύρι 200 g
Αυγά 1.250 g
Νερό (80°C ) 1.250 g
Μαργαρίνη Princess 160 g Κρακελίν
Αλεύρι 200 g
Μαύρη Ζάχαρη 200 g
Αλάτι 4 g
Γάλα 350 g Σάλτσα προφιτερόλ
Casa Cream 35% 250 g
Arabesque Dark 60% 200 g
Delicecover Choco 600 g

Εκτέλεση

Κρέμα

Χτυπάτε το νερό και την Cremina στον κάδο του μίξερ για 5’ στην γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα.
Ομοίως, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την ομογενοποιείτε με το προηγούμενο μείγμα.

Σου

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το Jello, το αλεύρι και το νερό με το φτερό στην μεσαία ταχύτητα για 5’.
Ρίχνετε τα αυγά λίγα-λίγα.
Κόβετε στο επιθυμητό μέγεθος τα σου και βάζετε πάνω τους το κράκελιν.
Ψήνετε στους 180 °C για 35-40 λεπτά.

Κρακελίν

Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Ανοίγετε σε δύο λαδόκολες σε πάχος 3mm και κόβετε με το επιθυμητό κουπάτ.

Σάλτσα προφιτερόλ

Βράζετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα.
Ρίχνετε τη σοκολάτα να λιώσει, στη συνέχεια το Delicecover Choco και μπιμάρετε.
Δουλεύετε την επόμενη ημέρα.

Μοντάρισμα

Σε ένα πιάτο τη επιλογής σας βάζετε κάτω κρέμα και ακουμπάτε 3 σου γεμισμένα με κρέμα.
Βάζετε κρέμα στο κέντρο και κολλάτε άλλο ένα σου.
Περιχύνετε τη σάλτσα προφιτερόλ και γαρνίρετε κατά βούληση.

Profiterole