Ζαχαροπλαστική
Ζεστό ζελέ επικάλυψης

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Eldorado 1.000 g
Νερό βρύσης 350 g

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και θερμάνετέ τα υπό συνεχή ανάδευση μέχρι βρασμού, μέχρι να διαλυθεί πλήρως το Eldorado.

    Διατηρήστε το σε θερμοκρασία άνω των 80°C για όσο χρόνο θέλετε να το έχετε σε ετοιμότητα για άμεση χρήση.

    Χρησιμοποιήστε το για να «γυαλίσετε» φρούτα, τάρτες, τούρτες, κέικ, κλπ, χρησιμοποιώντας πινέλο, ειδικές συσκευές ψεκασμού ή απλώς βυθίζοντας στιγμιαία τα είδη που θέλετε να διακοσμήσετε μέσα στο καυτό ζελέ.

    Το ζελέ στερεοποιείται πάνω στην επιφάνεια των διαφόρων προϊόντων προσδίδοντας τους εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύει από το στέγνωμα και την αλλοίωση της επιφάνειάς τους. Επιτρέπει έτσι τη δημιουργία προϊόντων μοναδικής εμφάνισης και ταυτόχρονα ιδιαίτερης νοστιμιάς.

Περισσότερες Πληροφορίες

Tips

  • Εάν επιθυμείτε πιο μαλακό ή πιο σφιχτό τελικό ζελέ (μετά το κρύωμα του), μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσετε (300 έως 500 γραμμάρια νερό μπορούν να προστεθούν σε 1 κιλό Eldorado).
  • Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση προϊόντων τα οποία ακολούθως θα καταψυχθούν, προσθέστε 300 γραμμάρια νερού σε κάθε κιλό Eldorado.
  • Το Eldorado έχει πολύ ευχάριστη φρουτώδη γεύση.
Ζεστό ζελέ επικάλυψης