![Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/zacharoplastiki/@@images/image-1280-0df84cf568d179daa37212bd5b18b253.png)
![Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/zacharoplastiki/@@images/image-768-d3b70e3803d2ce82fdd4fe9794ecedda.png)
Φλωρεντίνες
Φλωρεντίνες
Νόστιμες και ελαφρώς τραγανές.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Florentiner mix | 1.000 g |
Αμύγδαλο φιλέ ή φουντούκια κροκάν | 500 g |
Εκτέλεση
Ανακατέψτε καλά τα υλικά «στο χέρι» σε μια λεκάνη.
Απλώστε το ξηρό μίγμα σε λεπτή στρώση σε αντικολλητικά σκεύη διαμέτρου 10 εκατοστών ή απλώστε το σε μεγάλη επιφάνεια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Φουρνίστε στους 200°C για 6-8 λεπτά, με προσοχή γιατί αναπτύσσεται γρήγορα το χρώμα στο φούρνο.
Κατά τη διάρκεια του κρυώματος, όσο η μάζα της φλωρεντίνας είναι ακόμα μαλακή, μπορείτε να την χαρακώσετε στα σημεία που στη συνέχεια – αφού κρυώσει καλά – να την τεμαχίσετε.
Πληροφορίες Προϊόντος
Tips
- Είναι καλό οι ξηροί καρποί που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν προηγουμένως καβουρδιστεί – να έχουν στεγνώσει καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς κατά βούληση.
- Οι φλωρεντίνες αποκτούν την τελική τους τραγανότητα αφού κρυώσουν καλά.
- Αφού κρυώσουν, μπορεί να βουτηχτεί η μια τους πλευρά σε κουβερτούρα.
- Οι φλωρεντίνες είναι έντονα υγροσκοπικές, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία αποτελεσματικά. Διαφορετικά θα χάσουν την τραγανότητά τους.
![Φλωρεντίνες](https://www.sefcozeelandia.gr/el/recipes/zacharoplastiki/florentines-amygdalopasta/florentiner-mix/florentines/@@images/image-400-8e1b3937d2ce05a60590c390f07be5f3.png)