Ζαχαροπλαστική
Φλωρεντίνες

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Florentiner mix 1.000 g
Αμύγδαλο φιλέ ή φουντούκια κροκάν 500 g

Εκτέλεση

    Ανακατέψτε καλά τα υλικά «στο χέρι» σε μια λεκάνη.

    Απλώστε το ξηρό μίγμα σε λεπτή στρώση σε αντικολλητικά σκεύη διαμέτρου 10 εκατοστών ή απλώστε το σε μεγάλη επιφάνεια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

    Φουρνίστε στους 200°C για 6-8 λεπτά, με προσοχή γιατί αναπτύσσεται γρήγορα το χρώμα στο φούρνο.

    Κατά τη διάρκεια του κρυώματος, όσο η μάζα της φλωρεντίνας είναι ακόμα μαλακή, μπορείτε να την χαρακώσετε στα σημεία που στη συνέχεια – αφού κρυώσει καλά – να την τεμαχίσετε.

Περισσότερες Πληροφορίες

Tips

  • Είναι καλό οι ξηροί καρποί που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν προηγουμένως καβουρδιστεί – να έχουν στεγνώσει καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς κατά βούληση.
  • Οι φλωρεντίνες αποκτούν την τελική τους τραγανότητα αφού κρυώσουν καλά.
  • Αφού κρυώσουν, μπορεί να βουτηχτεί η μια τους πλευρά σε κουβερτούρα.
  • Οι φλωρεντίνες είναι έντονα υγροσκοπικές, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία αποτελεσματικά. Διαφορετικά θα χάσουν την τραγανότητά τους.
Φλωρεντίνες