Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Αμυγδαλωτά

Σφιχτή αμυγδαλόπαστα για την παρασκευή αμυγδαλωτών, σκαλτσουνιών και εργολάβων.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Maro I 1.000 g
Ασπράδια αυγών 130-150 g

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα υλικά στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το φτερό ζυμώστε στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη.  Εάν προκύψει πιο μαλακή ή πιο σφικτή ζύμη από το επιθυμητό, προσθέστε Maro Ι ή ασπράδια αντίστοιχα και συνεχίστε για λίγο το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα επιπλέον υλικά στο μίγμα.

Ακολούθως κόψτε τη ζύμη με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και «κορνέ με δόντια», σε επιθυμητού μεγέθους και του χαρακτηριστικού σχήματος κομμάτια, πάνω σε χαρτί ψησίματος.

Τοποθετήστε πάνω σε κάθε κομμάτι ένα ολόκληρο αμύγδαλο, για διακόσμηση.

Αφήστε προαιρετικά τα προϊόντα σε συνθήκες περιβάλλοντος για 4-5 ώρες για να στεγνώσουν.

Φουρνίστε στους 150-170°C για 25-30 λεπτά, με ανοιχτό τάπερ, ή κατά βούληση σύμφωνα με την εμπειρία, το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον διαθέσιμο εξοπλισμό του εργαστηρίου.

Πληροφορίες Προϊόντος

Η ποσότητα των ασπραδιών που πρέπει να προστεθούν, θα καθοριστεί από το πόσο μαλακή ή σφιχτή ζύμη είναι επιθυμητό να παρασκευαστεί.

Για επιπλέον άρωμα μπορεί προαιρετικά να χρησιμοποιηθεί ξύσμα από λεμόνι το οποίο θα πρέπει να προστεθεί στη φάση του ζυμώματος.

Για να ξεκολλήσουν εύκολα τα προϊόντα από το χαρτί, αφού κρυώσουν, μουσκέψτε την κάτω επιφάνεια του χαρτιού με ένα σφουγγάρι και περιμένετε λίγο.

Αμυγδαλωτά